Nyåret i Helsingfors firas med stjärnartister på Hartwall Arena och hemsoffan

Årsskiftet firas igen den 31 december med Finlands främsta artister. På konserten uppträder BEHM, Erika Vikman och Blind Channel och man kan man delta på ett coronasäkert sätt på Hartwall Arena eller följa konserten från hemsoffan via Yles kanaler. Kvällen avslutas med stadens stiliga fyrverkerier.

Nyåret firas i Helsingfors på ett coronasäkert sätt. På konserten i Hartwall Arena uppträder BEHM, som med sitt debutalbum blev fenomenalt populär, Erika Vikman, som framför glad discopop från de senaste årtiondena och Blind Channel, som tack vare Eurovision Song Contest blev hela folkets favorit. Till publikens feststämning bidrar DJ Windows95man. Programvärdar är Emma Karasjoki och Gogi Mavromichalis.

Evenemanget på Hartwall Arena kan man avnjuta genom att visa upp sitt coronapass på plats eller genom att följa konserten från hemsoffan via Yles kanaler. Avgiftsfria biljetter till arenan kan bokas via nätet från fredagen den 10 december kl. 9. 

Den traditionella festen som ordnats på Medborgartorget flyttar till arenan och televisionen, eftersom det inte är möjligt att kontrollera coronapass vid ett torgevenemang med tiotusentals besökare. De fyrverkerier som stiligt avslutar kvällen avfyras på tre olika platser. De kan ses över ett stort område runt om i staden och i direktsändning på Hartwall Arena.

”Det känns trevligt att åter få ta emot ett nytt år och tillsammans se framåt. Vi uppmuntrar alla stadsbor att fira coronasäkert och beundra stadens gemensamma fyrverkeri i stället för att skjuta egna raketer. På så sätt slipper vi onödig nedskräpning och buller samtidigt som vi får njuta av ett snyggt fyrverkeri”, säger borgmästare Juhana Vartiainen.

Familjens minsta får dessutom följa Sömntutans nyårsvaka via Helsingforskanalen. Sändningen lämpar sig för alla ålderskategorier och har producerats av kollektivet Skidit, som är den drivande kraften bakom många av stadens mest uppfinningsrika barnevenemang. Inspelningen kan ses under hela nyåret på nätet.

Program i Helsingfors under nyåret den 31 december:

Hartwall Arena:
DJ Windows95man, Behm, Erika Vikman & Blind Channel kl. 22.00–00.30

Yles kanaler:
Direktsändning Yle TV1 & Yle Areena kl. 22.45–00.30

Helsingforskanalen:
Sömntutans nyårsvaka som är avsedd för hela familjen kan ses 31.12–1.1 på webbplatsen helsinkikanava.fi.

Nyåret i Helsingfors ordnas av Helsingfors stad. Festen som har blivit en tradition har ordnats sedan 1930-talet. Evenemanget produceras av Helsingfors evenemangsstiftelse.