Yli 400 tapahtumaa Taiteiden yönä – kiitos kävijöille ja järjestäjille!

Taiteiden yötä juhlittiin eilen 18.8. yli 400 tapahtuman voimin – lämmin kiitos kaikille järjestäjille ja mukana olleille! Eri puolilla kaupunkia vietettyjen taidetapahtumien kirjoon kuului ohjelmaa teatteriesityksistä luoviin työpajoihin ja mykkäelokuvista drag-esityksiin. Taiteiden yön kulkijoita oli lämpimänä elokuisena iltana runsaasti liikkeellä, ja tapahtumissa vieraili kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Taiteiden yön kohokohtiin lukeutui Kansalaistorille Oodin eteen kohonneen Comrades Against Extinction -installaation yhteydessä nähty musiikkikulkue, jota johdattivat Anni Elif, Ali Saad, Ánnámáret ja Philomela-kuoro. Ennen teosta keskusteltiin lajikadosta Petja Pellin vetämässä paneelissa yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Radha D’Souzan ja Jonas Staalin sukupuuttoon kuolleita tovereitamme muisteleva teos on nähtävissä Kansalaistorilla 21.8. saakka. Tallenne paneelikeskustelusta on nähtävissä Helsingin Sanomien sivuilla.

Torien lisäksi Taiteiden yössä soivat korttelit ja kadunkulmat. Taloyhtiöiden pihoilla kuultiin 50 intiimiä konserttia ja kantakaupungin kadunkulmissa nähtiin 25 yllättävää keikkaa, joissa musisoivat muiden muassa Emma Salokoski duo, Saxtronauts ja Suistamon Sähkö. Taiteiden yönä avautui myös esimerkiksi tanssillinen Future Self -valoinstallaatio Tanssin talossa. Company Wayne McGregorin ja nykytaideryhmä Random Internationalin teoksen voi kokea 21.8. saakka. 

Helsingin juhlaviikkoja juhlitaan ympäri kaupungin 4.9. asti. Tutustu ohjelmaan »

Kuva: Petri Anttila