Kulttuuri kasvattaa!

Tervetuloa Kulttuuri kasvattaa! -sivustolle. Sivustolta löydät varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen sopivat materiaalit tehtävineen Helsingin päiväkoti-ikäisille luotuun toiminnalliseen kulttuurikokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla sujahdetaan lapsiryhmien kanssa erilaisten taide- ja kulttuuritapahtumien sekä -teemojen äärelle – tutkimaan, toteuttamaan ja osallistumaan!


Varhaiskasvatussuunnitelman mukaista toimintaa

Kulttuuri kasvattaa! tukee Helsingin varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmien arvoja ja tavoitteita sekä täydentää Helsingin kulttuuripolkua, tarjoten sen varrelle tietoja ja tehtävää. Lisäksi kokonaisuuden kestävyyskasvatukselliset sisällöt nivoutuvat osittain yksiin Kettu-mallin kanssa. Kulttuuri kasvattaa! -kokonaisuus tukee Helsingin kulttuurikasvatussuunnitelman ja kaupunkistrategian mukaisia periaatteita sekä tarjoaa yhdenvertaisia mahdollisuuksia kokea kulttuuria ympäri kaupunkia.

Vastaavuudet suunnitelmien tavoitteisiin ja oppimisenalueisiin sekä soveltuvat kettu-tehtävät on merkitty selvästi esille.

Kokonaisuuden sisältö rakentuu Helsingin tapahtumasäätiön toteuttamien tapahtumien ympärille: Helsingin oma syntymäpäivä Helsinki-päivä, Juhlaviikot ja sen Taiteiden yö, Suomen vanhimmat markkinat eli tietysti Stadin Silakkamarkkinat sekä pimeän vuodenajan ilonpilkahdus, valofestivaali Lux Helsinki.

Hyppää mukaan!

Tapahtumien sivut

Miten se toimii?

Yllä olevista kuvakkeista pääset suoraan kunkin tapahtuman omalle Kulttuuri kasvattaa! -sivulle. Sivuilta löytyy tapahtumakohtaiset materiaalit, tehtävät sekä vierailuvinkit. Varhaiskasvattajat ja opettajat voivat vapaasti muokata sisältöjä omalle ryhmälleen sopivaksi ja toteuttaa yhden tai useamman tehtävän kunkin tapahtuman alta.

Tapahtumien sivuilta löytyvät seuraavat kuvakkeet:

Tutki!
Osion tehtävät sisältävät tapahtuman teemaan liittyviä erilaisia tutkimis-, ajattelu- ja keskustelutehtäviä.

Toteuta!
Osion tehtävät sisältävät tapahtuman teemaan liittyviä toiminnallisia tehtäviä.

Tervetuloa!
Osiossa on esitelty erityisesti varhaiskasvatus- ja esiopetusikäisille sopivat tilaisuudet tapahtumassa.Keräämme palautetta

Palautteenne on meille äärettömän arvokasta, ja pyrimme päivitämään sisältöjä mahdollisimman hyvin toiveitanne vastaaviksi. Jokaisen tehtävän sivulla on alalaidassa mahdollisuus pikapalautteen antamiselle – hyödynnättehän tämän! Keräämme kunkin tapahtuman jälkeen palautteen myös kyselyn avulla. Lämmin kiitos palautteestanne!


Yhteystiedot

Sanjaana Gavalas
Vastaava tuottaja / Helsingin tapahtumasäätiö
kulttuurikasvattaa@eventshelsinki.fi

Helsingin tapahtumasäätiö

Kuva: Lauri Rotko