Työharjoittelu


Helsingin juhlaviikot on Suomen suurimpiin tapahtumiin kuuluva monitaidefestivaali, joka järjestetään elo-syyskuussa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota tasokasta, vaikuttavaa ja monipuolista taidesisältöä sekä tuottaa kohtaamisia. Helsingin juhlaviikot esittelee taidemuotoja musiikin eri lajeista tanssiin, visuaalisiin taiteisiin painottaen taidelajien välisten rajojen ylittämistä. Festivaali toteuttaa lisäksi kaupunkitilassa tapahtuvia laajalle yleisölle suunnattuja, yhteisöllisiä ja osallistavia tapahtumia. 

Harjoittelu tapahtuu Helsingin tapahtumasäätiössä, joka toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Lux Helsinkiä, Tuomaan Markkinoita  ja Helsinki-päivää Helsingin juhlaviikkojen lisäksi. Tammikuussa 2019 toimintansa aloittanut säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Haemme Helsingin juhlaviikoille kolmea harjoittelijaa kesäkaudelle 2024. Harjoittelijoita haetaan klassisen musiikin, esittävän taiteen sekä kaupunkitapahtumien tuotantoihin. Harjoittelu tehdään osana Juhlaviikkojen tuotantotiimiä ja jokaista harjoittelijaa ohjaa vastaava tuottaja tai tuottaja. 

Klassisen musiikin ja esittävien taiteiden harjoittelijat avustavat tuotannollisissa tehtävissä vastaavaa tuottajaa ja tuottajaa. Työtehtävät vaihtelevat tuotannon yleisen koordinoinnin, logistiikan ja yhteydenpidon välillä. Harjoittelu sijoittuu kesään seuraavasti: touko-, heinä- ja syyskuu 50 % työajalla sekä kesäkuu ja elokuu 100 % työajalla. Osa tapahtuman aikaisesta työajasta sijoittuu iltoihin ja viikonloppuihin.

Kaupunkitapahtumien harjoittelija avustaa Taiteiden yön ja muiden maksuttomien kaupunkitilassa toteutettavien tapahtumien tuotannossa. Harjoittelua ohjaa vastaava tuottaja. Työtehtävät vaihtelevat erilaisista tuotannon valmistelevista töistä ja koordinointitehtävistä tapahtuman aikaisissa tuotannollisissa tehtävissä avustamiseen. Harjoittelu suoritetaan kesä-elokuussa 100 % työajalla. Osa tapahtuman aikaisesta työajasta sijoittuu iltoihin ja viikonloppuihin.

Harjoittelu on palkallista ja harjoittelijan palkka on 1331 euroa kuukaudessa. Työnantaja tarjoaa työvälineet (puhelin ja tietokone) tai harjoittelijalle maksetaan korvaus omien välineiden käyttämisestä. 

Toivomme harjoittelijalta:

 • Klassisen musiikin ja esittävien taiteiden harjoittelijana aiempaa kokemusta taiteenlajeista esimerkiksi oman harrastuneisuuden kautta tai tietotaitoa taiteenlajeista opintojen kautta 
 • Jotain aiempaa työkokemusta, esimerkiksi aiempaa harjoittelua tai kesätöitä
 • Joustavaa asennetta ja mutkatonta suhtautumista nopeatempoiseen festivaalin aikaan
 • Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa
 • Hyviä tietoteknisiä taitoja
 • Innostunutta asennetta ja intoa kehittyä taide- ja kulttuurialan asiantuntijaksi
 • Lisäksi ajokortista voi olla hyötyä harjoittelun suorittamisessa

Tarjoamme sinulle:

 • Monipuolisia tehtäviä työharjoittelun ohjaajan tuella
 • Mahdollisuuden kehittää omaa asiantuntijuuttaa ja kartuttaa työelämässä vaadittavia taitoja
 • Vastuullisesti toimivan ja kehittyvän työyhteisön 
 • Rennon ja tiiviin tiimin tapahtumien tekemiseen asiantuntevine kollegoineen

Täytä hakulomake 18.1.2024 mennessä. Haastattelut pidetään ja valinnat tehdään helmikuussa 2024.
Lisätietoja antaa: hallintopäällikkö Piia Lääveri, piia.laaveri@eventshelsinki.fi