Helsingin veteraanijuhlaa vietetään poikkeuksellisesti 30. marraskuuta

Helsingin veteraanijuhlaa vietetään poikkeuksellisesti tiistaina 30. marraskuuta Talvisodan alkamisen muistopäivänä. Veteraanit ja heidän omaisensa on kutsuttu lounas- ja juhlatilaisuuteen Finlandia-talolle. Tilaisuuden järjestämisessä on kiinnitetty erityistä huomiota koronaturvallisuuteen.

Kansallista veteraanipäivää juhlitaan tavallisesti Lapin sodan päättymispäivänä 27. huhtikuuta. Koronatilanteen vuoksi Veteraanipäivän juhlallisuudet ovat kuitenkin peruuntuneet keväällä 2020 ja 2021. Nyt järjestettävään juhlaan odotetaan noin 90 veteraania saattajineen.

”Veteraanijuhlalla osoitamme arvostusta maamme itsenäisyyden turvanneille kunniakansalaisillemme. Veteraanit ovat juhlansa sekä meidän kiitoksemme ja kunnioituksemme todella ansainneet”, pormestari Juhana Vartiainen toteaa. 

Vuosittain eri kaupungeissa järjestettävän Kansallisen veteraanipäivän juhlan lisäksi Veteraanipäivää juhlitaan kunnissa eri tavoin. Kansallisen veteraanipäivän keväiseen Helsingin juhlaan ovat veteraaneille ja heidän omaisilleen järjestetyn juhlan lisäksi perinteisesti kuuluneet muistotilaisuus Mannerheimin patsaalla sekä seppeleenlaskut Hietaniemen hautausmaan sankariristillä ja Mannerheimin haudalla. 

Helsingin veteraanijuhla toteutetaan koronaturvallisuus huomioiden. Paikalle saapuviksi on kutsuttu ainoastaan oireettomat veteraanit saattajineen, ja vieraille suositellaan kasvomaskin käyttöä muutoin kuin ruokaillessa sekä hyvästä käsihygieniasta huolehtimista. Väljässä juhlatilassa on lisäksi mahdollisuus noudattaa turvavälejä.