Tervetuloa!

Tervetuloa vierailemaan Helsinki-päivässä! Alle on koottu Helsingin kulttuurikeskusten järjestämiä, erityisesti varhais- ja esiopetusikäisille soveltuvia tapahtumia.

Tutustu Helsinki-päivän varhais- ja esiopetusikäisille soveltuvaan ohjelmaan täällä »

ANNANTALO klo 9-11 ja klo 15.30-17:30

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Helsinki-päivänä pienet helsinkiläiset saavat taiteilla omannäköistään kaupunkia. Annantalolla järjestetään aamupäivällä klo 9–11 työpajoja vauvaperheille ja päiväkotiryhmille. Iltapäivällä klo 15.30–17.30 on tiedossa taiteilua perheille. Lue lisää!

Klo 9–11 (non-stop)

  • Pieniä ihmisiä Helsingissä grafiikan paja (non-stop) grafiikan luokassa Tizzi ja Marryam Fibin johdolla
  • Ötököitä ja otuksia Helsingissä kädentaitopaja (non-stop) Kuvataide 1 -luokassa Carolina von Schantzin ja Anne Rossin-Horton johdolla
  • Minun Helsinkini -maalauspaja (non-stop) toisen kerroksen käytävällä Johanna Ilvessalon ja Elisabeth Vesannon johdolla

Klo 9–9.30 ja klo 10.30–11: Vauvatanssia Kampissa tanssiluokassa. Ohjaus: Päivi Aura, soitto: Heli Hartikainen. Ennakkoilmoittautuminen vauvatanssiin 1.6. alkaen: annantalo.fi

Klo 10.30: Amandine Doat: Klovni Dididot ja kikattava keho

Klo 15.30–17.30 (non-stop) 

  • Pieniä ihmisiä Helsingissä grafiikan paja (non-stop) grafiikan luokassa Tizzi ja Marryam Fibin johdolla
  • Ötököitä ja otuksia Helsingissä kädentaitopaja (non-stop) Kuvataide 1 -luokassa Anne Rossi-Horton ja Chloë Mahy-Hulkon johdolla
  • Minun Helsinkini -maalauspaja (non-stop) toisen kerroksen käytävällä Johanna Ilvessalon ja Elisabeth Vesannon johdolla

Klo 15.30: Amandine Doat: Klovni Dididot ja kikattava keho -esitys juhlasalissa

Klo 16.30–17: Klovneriatyöpaja juhlasalissa, ennakkoilmoittautuminen 1.6. alkaen: annantalo.fi

Klo 17: Tanssi- ja miimiteatteri Auracon Helmime-esitys A-lavalla.

Tanssi- ja miimiteatteri Auracon HELMIME-esitys
Miten onnistuvat aamutoimet vilkkaan kissan kanssa? Tulevatko äiti ja pieni lapsi eläintarhassa toimeen? Entä miten käy, kun on oikein huono päivä? Tule ottamaan tästä kaikesta selvää! Numeroiden aiheet vaihtelevat laajasti koomisesta liikuttavaan, mutta ovat kuitenkin kaikenikäisille sopivia. Sanaton ja maksuton esitys saavuttaa yleisöä kielitaidosta riippumatta. Esiintyjinä toimivat miimin ammattilaiset, joilla on kokemusta kansainvälisiltäkin lavoilta. Esiintyjät: Kati Lehtola, Eliška Kasprzyk, Tomaš Kasprzyk.


KUSTAANKARTANON SENIORITALO klo 13.30–18

Oltermannintie 32, 00620 Helsinki
Kustaankartanon piha-alueella juhlitaan niin Helsingin kaupungin kuin myös Kustaankartanon syntymäpäiviä. Kustaankartano täyttää tänä vuonna 70v. Tapahtuma on lämminhenkinen ja avoin kaikenikäisille, alueella on erilaisia hahmoja, eläimiä, esiintyjiä ja monenlaista musiikkia.

Fauna Humana liikkuu erilaisin hahmoin musiikin säestämänä. Sami Majamäki ilahduttaa harmonikan soitolla ja Ruffel Army esittää jättisaippuakupla shown sekä tekee glitter tatuointeja. Pukinmäen sirkuskoulu esiintyy myös alueella (tämä vielä hieman auki).

Ratikkatorilla voi tutustua vanhaan Rosina ratikkaan ja osallistua vaikka tanssiin.

Klo 16: Skidit disco

MALMITALO klo 15–19

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo kutsuu juhlistamaan Helsinki-päivää Ala-Malmin puistoon! Päivän aikana luvassa on monipuolinen kattaus laadukasta ja inspiroivaa ohjelmaa kaikenikäisille. Jätä jälkesi puistoon maalitussityöpajassa, laita omatekemä pinssi takin rinnukseen ja bailaa Dj Kakkiaisen diskossa. 

Klo 15–18

  • Maalitussityöpaja. Työpajassa pääset testaamaan graffititekniikoita ammattilaisten johdolla. Soveltuu kaikenikäisille, pienet lapset oman aikuisen kanssa. Ohjaus suomen kielellä.
  • Pinssityöpaja. Malmin kirjaston vetämissä pajoissa pääset tekemään oman rintamerkkisi tai tuunaamaan vanhan. Pajassa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja. Soveltuu kaikenikäisille, pienet lapset oman aikuisen kanssa. Ohjaus suomen kielellä.

Klo 16: Dj Kakkiainen ja Mc Citykani 
Kikattava Kakkiainen viihdyttää lapsia Kikattavan Kakkiaisen discossa, jossa DJ Kakkiainen soittaa musiikkiansa ja MC Citykani tanssittaa, leikittää, liikuttaa sekä levittää naurua ja iloista mieltä kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Konsertin kesto on 40 min, ja sen jälkeen voit tavata Kakkiaisen ja Citykanin lavan edustalla. Konsertti esitetään suomeksi. Soveltuu kaikenikäisille.

MAUNULA-TALO klo 15–19

Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Maunula-talon kesäaukio täytyy sirkushumusta. Helsinki-päivän pääesiintyjän Race Horse Companyn Sirkus ikään kuin ikään on esitys, joka sopii kaikenikäisille ja -kielisille. Månsas Deli tarjoaa sirkusmaisia herkkuja. Perheen pienimmille on luvassa ongintaa, kasvomaalausta ja sirkustelua. 

Klo 15–16 ja 18–19: Sirkus ikään kuin ikään
Nykysirkusryhmä Race Horse Companyn Sirkus ikään kuin ikään -esitys kertoo kolmen kirjavan maakuntamatkailijan retkiseikkailusta yhteisen leirin äärelle. Monenlaiset kommellukset ja yllättävät käänteet ihmetyttävät, eilaisuus kääntyy voimavaraksi, innostaa kohtaamaan uusia haasteita ja ylittämään omia rajojaan. Esityksen sirkuslajeina nähdään mm. jongleerausta, pariakrobatiaa, esinemanipulaatiota ja notkeusakrobatiaa fyysisellä komedialla ja komiikalla höystettynä. Esityksen kesto on 35–40 minuuttia. Lue lisää!
Ohjaaja: Kalle Lehto. Sirkustaiteilijat: Simon Llewellyn, Ira Oinonen ja Jere Virta. Tuotanto: Race Horse Company

VUOTALO klo 10–15

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Helsinki-päivänä Vuotorilla pääsevät niin lapset kuin aikuisetkin nauttimaan energisestä musiikista ja hyvästä menosta!

Maailman ympäri | Asphalt Art -maailmankarttapeli Vuotalon pihalla
Vuotalon sisäpihan maahan maalataan kesäkuussa maailmankarttapeli. Pelissä seikkaillaan ympäri maailman erilaisia tehtäviä suorittaen. Jokainen pelaaja toimii laudalla omana pelinappulanaan ja liikkuu paikasta toiseen pelin ohjeiden mukaan. Pelin valmistuttua se on jokaisen innokkaan pelaajan vapaassa käytössä! Peli maalataan pihalle kesäkuussa Helsinki Urban Art -yhdistyksen avoimissa työpajoissa, ja se valmistuu Helsinki-päiväksi. Pelaamiseen voivat osallistua kaiken ikäiset.


Klo 10–13

  • Onnenpyörä. Pyöräytä onnenpyörää ja voit voittaa kirja- tai namipalkinnon!
  • Lastenkirjastoauto Stoori vierailee Helsinki-päivässä ja tuo tarinat ja lorut kaikkien saataville.

Klo 10 ja 11: Jo’s Punch & Judy Show – He’s back! (Huom! esityskieli englanti)
Ikoninen käsinukketeatteri Lontoosta palaa Vuotaloon. Esitys sopii isommille ja pienemmille lapsille. Tule katsomaan, kun kuuluisaa Mr. Punch ajelee jälleen Judyn ja tuttujen ystävien, kuten Joey the Clown ja Hector the Horse, kanssa. Kesto n. 30 minuuttia. Kieli: englanti. Esiintyjä: ”Professori” Jo

ESIINTYMISLAVA – VUOTORI:

Klo 12: Pikku Papun Orkesteri
Pikku Papun Orkesterin konsertissa pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin! Orkesterin energinen esiintyminen, akustiset soittimet, moniääninen laulu ja eri tyylilajeilla leikittelevät sovitukset ovat sulattaneet niin pienten kuin varttuneempienkin kuulijoiden sydämet. Pikku Papun laulut ovat tulleet monille tutuiksi Yle TV2:n Pikku Kakkosesta ja Musarullaa-konserttisarjasta.
Kesto 35 min Ikäsuositus: lapset, lapsiperheet ja lapsenmieliset   

Klo 13.30: FlipFlop – suomenruotsalainen lastenmusiikkiorkesteri 
FlipFlop on suomenruotsalainen lastenmusiikkiorkesteri, joka soittaa iloista ja vauhdikasta, mutta myös ajatuksia ja tunteita herättävää musiikkia. FlipFlopin kappaleet koostuvat eri musiikkityyleistä, ruotsiksi ja suomeksi. Repertuaarissa on mm. vaikutteita jazzista, folkista, popista ja rockista. Kesto n. 40 min

Klo 13–15: Kesäkuun taidepaja: Kukkaseppeleet
Helsinki-päivä kunniaksi tehdään villejä kukkaseppeleitä tai rannekoruja. Taidepaja on Vuotalon alapihalla, rankkasateen tai raekuuron iskiessä Vuotalon aulassa. Työpaja sopii sekä lapsille että aikuisille. Ohjaajana on Chloé Mahy-Hulkko ja ohjauskielinä ovat suomi, ranska ja englanti.