Helsinki-päivä

Hyvää syntymäpäivää, meidän oma Helsinki!

Kesäinen Helsinki-päivä on Helsingin oma syntymäpäivä ja koko kaupungin yhteinen juhlapäivä! Helsinki täyttää pian jo 500 vuotta – aika vanha kaveri!

Helsinki-päivää vietetään joka vuosi Helsingin syntymäpäivänä 12.6.

Mutta kuka oikeastaan on Helsinki? Tunnemme varmasti kotikaupunki-kaveriamme jokainen jonkin verran, ainakin sitä omaa lähiympäristöämme, mutta millaistakohan täällä on ollut ennen vanhaan? Tai tulee olemaan tulevaisuudessa? Materiaalien ja tehtävien avulla lähdetään tutustumaan tarkemmin päivänsankariin!

Kasvavan kotipaikkatuntemuksen avulla vahvistamme omaa helsinkiläistä kulttuuri-identiteettiämme. Tulemme tutuksi aineettoman kulttuuriperintömme virtaan esimerkiksi selvittämällä, miten Helsinki syntymäpäiväänsä juhlistaa ja tutustumalla samalla juhlan ja tradition teemoihin laajemminkin – millaisia juhlaperinteitä päiväkodin perheillä on? Entä millaiset laulut raikuvat muiden maiden juhlilla? Tottakai Helsingin syntymäpäivää myös juhlitaan yhdessä! Juhlapäivää voidaan viettää monin tavoin – vieraillen Helsinki-päivän tapahtumissa tai järjestämällä sivuilta löytyvien tehtävien avulla toimintaa päiväkodilla.

Tervetuloa!-osiosta löytyvät varhaiskasvatusikäisille soveltuvat Helsinki-päivän tapahtumat ovat maksuttomia. Tutki!- ja Toteuta! -tehtäviä voidaan toteuttaa toisistaan irrallisina ja jakaa useamman viikon ajalle, tai niiden avulla voidaan toteutettaa vaikkapa yhteinen Helsinki-päivä, jonne myös huoltajat ovat tervetulleita!

Yhdessä suunnitellessa ja tehdessä saadaan tasavertaisia osallisuuden kokemuksia, harjoitellaan pitkäjänteistä tekemistä ja luodaan tilaa itseilmaisulle.


Kuva: Petri Anttila