Vietetään Viidakkopäivä!

Suositeltu ajankohta tehtävän toteuttamiseksi: Milloin vaan Juhlaviikkojen aikaan (15.8.-1.9.)
Sijainti: Sisällä ja / tai ulkona
Kesto: Teemapäivä, ohjelmaa koostetaan ja harjoitellaan etukäteen oman aikataulun puitteissa

Etukäteisvalmistelut:
Jotta viidakkotunnelma pääsee valloilleen, kannattaa suunnitella ja tehdä ainakin seuraavat etukäteisvalmistelut yhdessä lasten kanssa:
Koristelu Tilat voidaan koristella jo etukäteen. Kaikki vehreä ja viidakkomainen sopii hienosti ja luo tunnelmaa!
Pukeutuminen Viidakkopäivänä pukeudutaan teeman mukaan! Erillisiä naamiaisasuja tms ei tarvitse ostaa, hyvät asut koostuvat vaatekaapin sisällöistä, erilaisista huiveista, asusteista jne soveltaen – vain mielikuvitus on rajana!
Musiikki on omiaan luomaan sopivan tunnelman! Kootkaa valmiiksi viidakko- ja eläinaiheisia kappaleita.
Kutsut Kutsutaan huoltajatkin osallistumaan Viidakkopäivään lasten noudon yhteydessä! Valmistakaa kutsut yhdessä lasten kanssa.


Ideoita Viidakkopäivän ohjelmaksi

Viidakkopäivän ohjelmaan voi sisällyttää sekä koko talon yhteistä tai ryhmien omia sisältöjä. Päivä täyttyy ainakin viidakkomaisista somisteista, äänistä, musiikista ja eläintenlailla liikkuvista lapsista! Alla esimerkkejä, millaista sisältöä teemapäivään voisi sisältyä – soveltakaa vapaasti omaan aikatauluun, resursseihin ja ideoihin sopivaksi.


Viidakkopäivän ohjelma voi pitää sisällään esimerkiksi:

  • Klo 8:00 Apinoiden aamupala. Aamupala syödään viidakkomaisissa tunnelmissa, tarjolla on perus aamupalan lisäksi banaaneja ja muita apinoiden herkkuja. Tilan voi koristella ja taustalla voi soida teemaan sopivia kappaleita.
  • Klo 9:00 – 10:15 Toimintaa ja ulkoilua Viidakkopäivän hengessä. Keksitään erilaisia viidakkoaiheisia ulkoleikkejä.
  • Klo 10:15 – 11:00 Viidakkolounaan valmistelu. Viidakkopäivänä lounas syödään sään salliessa ulkona! Sovitaan roolit ja vastuut etukäteen (ketkä kantavat pöydät ja tuolit vai syödäänkö vilteillä tms, ketkä koristelevat, ketkä ovat apuna ruokailuvälineiden kanssa, tuodaanko ruoka-astiat pihalle vai haetaanko lautasella sisältä jne)
  • Klo 11:00 – 12:00 Viidakkolounas pihalla Yhteinen ruokailu pihalla. Kaikki osallistuvat ruokailun päätteeksi viemään astiat yms takaisin sisälle.
  • Klo 12:00 – 14:00 Lepohetki & hiljaiset leikit. Luetaan viidakko- ja eläinaiheisia tarinoita.
  • Klo 14:00 – 15:00 Viidakkovälipala. Välipala voidaan syödä sisällä tai ulkona. Tunnelmaa luodaan musiikilla ja koristeilla.
  • Klo 15:00 alkaen toimintaa ja ulkoilua Viidakkopäivän hengessä. Lasten haun yhteydessä myös huoltajat pääsevät nauttimaan Viidakkoteemasta: nähtävillä on ainakin eläintenlailla liikkuvia lapsia, viidakon ääniä tarjoileva orkesteri ja Uusi viidakko -taidenäyttely

Muista dokumentoida! Viidakkopäivän humusta saa riemukkaita muistoja ryhmäportfolioon!

Sujauta someen! Kuvia ja videoita kannattaa julkaista myös sosiaalisen median kanavissanne tunnisteilla #kulttuurikasvattaa #juhlaviikot #taiteidenyö.
Mukaan voi lisätä myös vaikkapa: #ajattelujaoppiminen #itsestähuolehtiminenjaarjentaidot #kulttuurinenosaaminenvuorovaikutusjailmaisu #ilmaisunmonetmuodot #minäjameidänyhteisömme #tutkinjatoiminympäristössäni #kasvanliikunjakehityn #oppimisenilo #yhdessätekeminen #varhaiskasvatus #vaka #esiopetus #eskari #helsinkioppii #helsinki

Vasu- ja eops-vastaavuudet – laaja-alaiset tavoitteet:
* Ajattelu ja oppiminen
* Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot
* Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja itseilmaisu

Vasu- ja eops-vastaavuudet – oppimisen alueet:
* Ilmaisun monet muodot
* Minä ja meidän yhteisömme
* Tutkin ja toimin ympäristössäni
* Kasvan, liikun ja kehityn


Pikapalaute Vietetään Viidakkopäivä! -tehtävästä

Mitä mieltä olitte tehtävästä?


Kuva: Ambra Vernuccio