Helsingin juhlaviikot

Syksy polkaistaan käyntiin juhlien

Helsingin juhlaviikoilla juhlitaan taidetta! Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali – se tarkoittaa, että tarjonnassa on monen eri taidelajin esityksiä, kuten tanssia, musiikkia, teatteria ja elokuvaa. Kivaa!


Helsingin juhlaviikkoja vietetään 17.8.–3.9.2023. Juhlaviikot käynnistyvät Taiteiden yöstä.

Juhlaviikkojen tehtävien avulla uusi syyskausi päästään aloittamaan taiteellisissa merkeissä. Mukana on monimuotoista toiminnallisuutta – uusien ja vanhojen kavereiden kanssa päästään tekemään ja kokemaan yhdessä! Tehtävien avulla tutustutaan erilaisiin ilmaisutapoihin ja taidemuotoihin, saadaan harjoitella esiintymistä ja itseilmaisua sekä päästään nauttimaan taidekokemuksista. Monipuolisesti taidemuotoja kokeilemalla rakennetaan pohjaa elinikäiselle kokemukselle taiteen ja kulttuurin arvosta. Yhdessä suunnitellessa ja toteuttaessa saadaan tasavertaisia osallisuuden kokemuksia ja harjoitellaan pitkäjänteistä tekemistä.

Tutki!- ja Toteuta! -tehtäviä voidaan toteuttaa toisistaan irrallisina ja jakaa koko Juhlaviikkojen ajalle, tai niiden avulla voidaan toteutettaa vaikkapa koko päiväkodin yhteinen Taiteiden yön juhlapäivä, jonne myös huoltajat ovat tervetulleita. Tervetuloa!-osiosta löytyvät maksuttomat, varhaiskasvatusikäisille soveltuvat Juhlaviikkojen tapahtumat.

Helsingin juhlaviikot on vastuullinen tapahtuma. Vietetään siis varhaiskasvatuksenkin juhlaviikkoja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Kokonaisuus on pyritty rakentamaan niin, että jokainen taho voi osallistua omien resurssiensa mukaisesti; tehtäviä soveltamalla mitään uutta ei tarvitse hankkia. Se tukee sekä osallistumisen yhdenvertaista mahdollisuutta että kestävän kehityksen sekä -tulevaisuuden mukaista kasvatusta. Useat tehtävistä sisältävät aineksia myös Kettu-tehtäviksi!

Sään salliessa tehtäviä kannattaa toteuttaa mahdollisimman paljon ulkona – pihalla tai lähiluonnossa. Mikäli vierailette esimerkiksi Taiteiden yön kohteissa, saavuttehan jalan tai julkisilla. Pakataan eväät kestävästi ja lajitellaan roskat oikeisiin keräysastioihin. Tarkemmin Huvilan ja Huvilanrannan vastuullisuudesta voitte lukea täältä – sopivia käytänteitä voi soveltaa omaan toimintaan mukaan!