Tanssitaan kuin eläimet!

Suositeltu ajankohta tehtävän toteuttamiseksi: milloin vain Juhlaviikkojen aikaan (15.8.-1.9.)
Sijainti: Sisällä tai ulkona
Kesto: Sovellettavissa oman aikataulun mukaan

Tavoite: Etsitään monenlaisia tapoja liikkua mukaillen erilaisten eläinten liikkumistapaa. Tavoitteena on löytää monipuolisia liikkumismuotoja, jotka vaihtelevat hitaasta nopeaan ja sisältävät sekä varpaillaan olemista että lattiatason liikkumista. Viidakkokirjan eläimet toimivat mielikuvituksen lähteenä kehon liikkeelle sekä eri korkeuksien, liikeratojen ja temmon kokeilemiseen.


Helsingin juhlaviikkojen vuoden 2024 kansainvälinen tanssivierailu on ajankohtaisista teemoistaan ja mielikuvituksellisuudestaan tunnetun, palkitun ja monitahoisen tanssitaiteilijakoreografi Akram Khan Companyn Jungle Book reimagined. Nykytanssiteos perustuu Rudyard Kiplingin rakastettuun klassikkoon Viidakkokirja, ja sen uudelleentulkinta paneutuu ilmastonmuutoksen ja siirtolaisuuden teemoihin. Lavalla nähdään kymmenen kansainvälistä huipputanssijaa sekä henkeäsalpaavaa animaatiota ja näyttämötaidetta.


Tanssileikki: Eläimet valtaavat kaupungin

Akram Khan Companyn nykytanssiteoksessa lähitulevaisuuden maailmassa elävä perhe joutuu eroon toisistaan. Perheen lapsi saapuu autioituneeseen kaupunkiin, jossa villieläimet ovat ottaneet kadut omakseen ja löytää pian epätodennäköisiä liittolaisia oudossa uudessa viidakossa.

Kuvitellaan, että ollaan kaupungissa, jonka eläimet ovat ottaneet haltuunsa. Kadulla tulee vastaan erilaisia eläimiä – lähdetään kokeilemaan, miten villieläimet liikkuvat kaupungissa!

Esimerkiksi:

  • hiivitään kuin tiikeri
  • luikerrellaan kuin käärme
  • liikutaan kuin apinat
  • liidetään kuin korppikotka
  • tallustellaan kuin karhu

Tehtävään voi lisätä liikkeen jälkeen ääntä ja kehorytmejä. Kun liikekieli on löytynyt, voidaan tutkia esimerkiksi:

  • Mitä ääntä tiikeri tai apina pitää?
  • Mitä kehon ääniä karhu voi tehdä? Entä käärme?

Muista dokumentoida! Villieläinten tansseista saa hauskaa sisältöä ryhmäportfolioon!

Sujauta someen! Jakakaa kuvia ja videoita myös sosiaalisen median kanaviinne tunnisteilla #kulttuurikasvattaa #juhlaviikot. Mukaan voi lisätä myös vaikkapa:
#ajattelujaoppiminen #kulttuurinenosaaminenvuorovaikutusjailmaisu #ilmaisunmonetmuodot #kasvanliikunjakehityn #oppimisenilo #yhdessätekeminen #varhaiskasvatus #vaka #esiopetus #eskari #helsinkioppii #helsinki

Vasu- ja eops-vastaavuudet – laaja-alaiset tavoitteet:
* Ajattelu ja oppiminen
* Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja itseilmaisu

Vasu- ja eops-vastaavuudet – oppimisen alueet:
* Ilmaisun monet muodot
* Kasvan, liikun ja kehityn


Pikapalaute Tanssitaan kuin eläimet! -tehtävästä

Mitä mieltä olitte tehtävästä?

Kuva: Ambra Vernuccio