Tervetuloa!

Lux Helsinki valaisee kaupungin 3.–7.1.2024 laajalla kattauksella valotaidetta yleisösuosikeista uran viimeisiin teoksiin.

Perinteisesti noin puoli miljoonaa kävijää valotaiteen ääreen houkutteleva Lux Helsinki levittäytyy ydinkeskustaan, Hietaniemen hautausmaalle, kulttuurikeskuksiin ja Korkeasaareen. Kokonaisuuteen kuuluu yhteensä 21 teosta, jotka on koettavissa vapaavalintaisessa järjestyksessä keskiviikosta sunnuntaihin 3.–7.1.2024.

Jotta valoteokset pääsisivät täyteen loistoonsa, voi kaikkia maksuttomia teoksia ihailla pääsääntöisesti vasta klo 17–22. Valo-teemaan ja -taiteeseen kannattaakin tutustua tehtävien avulla päiväsaikaan varhaiskasvatuksessa, ja vinkata perheille vierailua Lux Helsinki -valotaidefestivaalieilla, jotta lapset pääsisivät tutustumaan myös tapahtumaan ja sen teoksiin. Korkeasaaren teokset ovat nähtävissä jo klo 10 alkaen, mutta alueelle on normaali pääsymaksu. Jokaisesta ostetusta pääsylipusta ja vuosikortilla Lux Helsingin aikaan tehdystä vierailusta Korkeasaari lahjoittaa euron lumileopardien suojeluun.

Lux Helsinki 2024 -valofestivaalin ohjelma löytyy täältä.