Retki markkinoille ja Silakkasuunnistus

Varhaiskasvatusryhmät ovat perinteisesti tervetulleita vierailemaan Silakkamarkkinoilla!

Kauppatorilla tunnelma on mahtavimmilaan! On vilinää ja vilskettä, tuoksuja ja ääniä, paljon ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Retket rikastavat oppimisympäristöjä, ja Silakkamarkkinoilla vierailtaessa lapsille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus päästä osalliseksi helsinkiläisestä kulttuuriperintöstä, jota on harjoitettu lokakuisin jo melkein 300 vuoden ajan! Lämpimästi tervetuloa!

> Tarkista Silakkamarkkinoiden aukioloajat tästä


Salainen Silakka kutsuu lapset Silakkasuunnistukseen!

Kettu-kirjasta tuttu Salainen Silakka kutsuu lapset markkinoille viettämään hauskaa retkipäivää ja osallistumaan silakkasuunnistukseen torstaina 5.10.2023 klo 9-12. Ohjeet suunnistukseen saadaan paikan päällä.
Markkinoilla voi toki vierailla myös muuten aukioloaikojen puitteissa – Silakkasuunnistuksen voi toteuttaa myös oman ryhmän kanssa itsenäisesti, ja tulostaa suunnistuspassin mukaan torille.

Muista dokumentoida! Tunnelmia ja lasten ajatuksia kannattaa dokumentoida myös ryhmäportfolioonne!

Sujauta someen! Jakakaa tunnelmapaloja myös sosiaalisen median kanaviinne tunnisteilla #kulttuurikasvattaa #silakkamarkkinat. Mukaan voi lisätä myös vaikkapa: #ajattelujaoppiminen #itsestähuolehtiminenjaarjentaidot #monilukutaito #osallistuminenjavaikuttaminen #minäjameidänyhteisömme #tutkinjatoiminympäristössäni #kasvanjakehityn #oppimisenilo #yhdessätekeminen #varhaiskasvatus #vaka #esiopetus #eskari #helsinkioppii #helsinki

Vasu- ja eops-vastaavuudet – laaja-alaiset tavoitteet:
* Ajattelu ja oppiminen
* Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot
* Monilukutaito
* Osallistuminen ja vaikuttaminen

Vasu- ja eops-vastaavuudet – oppimisen alueet:
* Minä ja meidän yhteisömme
* Tutkin ja toimin ympäristössäni
* Kasvan ja kehityn

Pikapalaute Retki markkinoille ja Silakkasuunnistus -tehtävästä

Mitä mieltä olitte tehtävästä?