Tutki!

Taide on oivallinen välinen tunteiden, ajatusten ja tunnelmien tutkimiseen ja tunnusteluun myös pienten lasten kanssa. Kun tanssi kutittelee varpaissa tai sinfonia pauhaa korvissa on helppo heittäytyä tunteiden virtaan. Juhlaviikoilla koetaankin jos jonkinmoisia tunteita! Nämä tehtävät on koottu Helsingin juhlaviikkojen taiteellisten sisältöjen ja teemojen pohjalta.

Ikätasoiset tehtävät ohjaavat tutkimaan ja testaamaan niin musiikin, tanssin kuin taidepohjaisen tunnetyöskentelyn avulla! Levyraati-tehtävässä lapset pääsevät toteuttamaan omaa levyraatiaan, tehtävä sisältää valmiin soittolistan, johon on koottu kappaleita Juhlaviikkojen 2023 esiintyjiltä. Orkesteri-teemaisissa tehtävissä opitaan uutta ja sukelletaan orkesterimusiikin maailmaan esimerkkien avulla. Tutustutaan eri soitinperheisiin ja rakennetaan myös omia soittimia – ja musiikillisia satumaailmoja! Leikillisen kuoro-tehtävän avulla kokeillaan erilaisten äänien tuottamista ja tunnelmien luomista äänen avulla. Kappaleita ja laulutyylejä yhdistelemällä ryhmä luo uudenlaista musiikkia.

Tanssin avulla sulaudutaan erilaisiin liikemaailmoihin ja tunteiden ilmaisuun. Klassisen baletin ja vapaamman tanssin historiaan, eroihin ja yhtenäisyyksiin päästään tutustumaan kuvien, videoiden ja tanssillisen leikin avulla. Opetellaan myös havaitsemaan omia ja toisten tunteita tanssin avulla. Tunnustellaan, miltä tunteet tuntuvat ja kokeillaan, miltä ne näyttävät tanssin keinoin ilmaistuina. Lisäksi opetellaan voittamaan pelot taiteilun ja naurun avulla! Pelot tuodaan paperille – ja lisätään mukaan hyppysellinen hupsuutta! Tehtävän avulla valmistuu myös teokset omaan yöllisten ja pelottavien kuvien näyttelyyn.


Tehtävät