Katsotaan videoita Itämerestä

Kesto: Sovellettavissa käytettävissä olevan ajan mukaan
Ohje opettajalle ennen tehtävää: Katselua varten tarvitsette jonkin laitteen internetyhteydellä. Näyttö voi käytössä olevista laitteista ja ryhmän koosta riippuen olla esimerkiksi tabletti, kannettava tietokone tai valkokangas/älytaulu.


Järjestetään digitaalinen sukellus Itämereen!

Itämeri on meille kaikille tuttu. Se vilahtaa metron ikkunasta, kuljettaa pitkin saaristoamme, tarjoaa kesäiset pulahduspaikat ja pilkehtii joka puolella, minne kaupungin rantaviivaa seuraammekaan. Mutta miltä mahtaa näyttää pinnan alla? Mitä Itämeri pitää sisällään?


Ohjeet:

  • Etsikää internetistä erilaisia videoita, joissa sukelletaan Itämeren pinnan alle. Esimerkkejä ohjeiden alla. Videoista voi katsella myös vain pätkiä.
  • Voitte tehdä katseluhetkestä tunnelmallisen pimentämällä huoneen.
  • Huomioikaa katselun lomassa, tunnistatteko kasveja tai kaloja? Entä muita eliöitä?
  • Jutelkaa lopuksi, mitä jäi Itämerestä mieleen. Minkä väristä siellä on? Minkänäköisiä asukkeja siellä uiskentelee? Millaisia kasveja siellä kasvaa?


Itämerestä voi intoutua myös vaikka maalaamaan kuvat seinille tai rakentamaan oman Itämeren kasvustoineen vaikkapa pahvilaatikon sisään!
Mitä leikkejä Itämeri-laatikon kanssa voisi leikkiä?

Muista dokumentoida! Tunnelmia ja lasten ajatuksia kannattaa dokumentoida myös ryhmäportfolioonne!

Sujauta someen! Jakakaa tunnelmapaloja myös sosiaalisen median kanaviinne tunnisteilla #kulttuurikasvattaa #silakkamarkkinat. Mukaan voi lisätä myös vaikkapa: #ajattelujaoppiminen #itsestähuolehtiminenjaarjentaidot #digitaalinenosaaminen #minäjameidänyhteisömme #tutkinjatoiminympäristössäni #oppimisenilo #yhdessätekeminen #varhaiskasvatus #vaka #esiopetus #eskari #helsinkioppii #helsinki

Vasu- ja eops-vastaavuudet – laaja-alaiset tavoitteet:
* Ajattelu ja oppiminen
* Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot
* Digitaalinen osaaminen

Vasu- ja eops-vastaavuudet – oppimisen alueet:
* Minä ja meidän yhteisömme
* Tutkin ja toimin ympäristössäni

Pikapalaute Katsotaan videoita Itämerestä -tehtävästä

Mitä mieltä olitte tehtävästä?


Kuva: Mats Westerbom