Teemapäivä: Sininen silakka!

Kesto: Teemapäivä sinisen värin ympärillä
Ohje opettajalle ennen tehtävää: Päätetään teemapäivä etukäteen ja laitetaan koteihin viestiä hyvissä ajoin. Haalitaan myös päiväkodille käyttöön erilaisia sinisiä vaatteita, hattuja, huiveja ja muita asusteita.


Järjestetään hupsun hauska teemapäivä, ja pukeudutaan koko jengi ainoastaan siniseen!

Mitä kaikkea sinistä omasta vaatekaapista löytyy? Entä muiden? Nyt penkomaan, sillä teemapäivänä pukeudutaan siniseen päästä varpaisiin!

Sinisen silakan teemapäivänä kiinnitetään myös huomiota, mitä kaikkea sinistä arkiympäristöstämme löytyy? Millaisia sinisiä asioita meillä on kotona? Mitä näkyi matkalla päiväkotiin? Entä mitä löydämme yhdessä hoitopäivän aikana?

Ensimmäinen, joka bongaa sinisen asian huutaa ”Sininen silakka!”.

Otetaan myös hauska kuva sinisissä vaatteissa. Miten kalat poseeraisivat? Kokeillaan! Jaetaan kuva sosiaaliseen mediaan tunnisteilla #kulttuurikasvattaa #silakkamarkkinat

Muista dokumentoida! Tunnelmia ja lasten ajatuksia kannattaa dokumentoida myös ryhmäportfolioonne!

Sujauta someen! Jakakaa tunnelmapaloja myös sosiaalisen median kanaviinne tunnisteilla #kulttuurikasvattaa #silakkamarkkinat. Mukaan voi lisätä myös vaikkapa: #ajattelujaoppiminen #kulttuurinenosaaminenvuorovaikutusjailmaisu #itsestähuolehtiminenjaarjentaidot #monilukutaito #ilmaisunmonetmuodot #kasvanjakehityn #oppimisenilo #yhdessätekeminen #varhaiskasvatus #vaka #esiopetus #eskari #helsinkioppii #helsinki

Vasu- ja eops-vastaavuudet – laaja-alaiset tavoitteet:
* Ajattelu ja oppiminen
* Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja itseilmaisu
* Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot
* Monilukutaito

Vasu- ja eops-vastaavuudet – oppimisen alueet:
* Ilmaisun monet muodot
* Kasvan ja kehityn

Pikapalaute Teemapäivä: Sininen silakka!-tehtävästä

Mitä mieltä olitte tehtävästä?