Tutki!

Tutustutaan Helsinki-päivään ja sen perinteisiin niitä yhdessä tutkimalla!

Tutki!-tehtävät auttavat tutustumaan Helsinki-päivään ja sen tehtävien teemoihin jo ennen tapahtumaa. Ne sisältävät tietoa ja toimintaa – aiheita tutkitaan erilaisten menetelmien avulla, valokuvin, videoin, itse testaamalla, yhdessä keskustelemalla ja päätöksiä tekemällä!


Tehtävät jakaantuvat kolmeen kategoriaan:

Meidän ikioma Helsinki -tehtävät kannustavat tutustumaan Helsingin historiaan, vahvistamaan tuntemusta omasta lähiympäristöstä ja auttavat poimimaan sekä juhlistamaan lasten suosikkiasioita Helsingissä.

Helsinki-päivä – Helsingin oma syntymäpäivä -tehtävien avulla tutustutaan Helsinki-päivän perinteisiin; pormestarin aamukahveihin, Helsinki-päivän vauvaan sekä kultaisiin Helsinki-mitaleihin. Traditioihin tutustumalla tuetaan aineettoman helsinkiläisen kulttuuriperinnön omaksumista.

Syntymäpäivä – traditioita ja perinteitä -tehtävät tekevät näkyväksi traditioiden ja perinteiden merkityksiä. Hahmotetaan, millaiset perinteet ovat meille tuttuja ja tutustutaan, millaisia traditioita muissa kulttuureissa on.

Meidän ikioma Helsinki

Helsinki-päivä – Helsingin oma syntymäpäivä

Helsingin syntymäpäivään kuuluu itse asiassa monia kivoja juttuja! Helsinki-päivänä kuka tahansa helsinkiläinen voi järjestää juhlapäivän kunniaksi toimintaa toisille helsinkiläisille. Kaupunki täyttyykin toinen toistaan kutkuttavimmista tapahtumista, niin isoista kuin pienistä. Varhaiskasvatus- sekä esiopetusikäisille sopivia Helsinki-päivän tapahtumia on koottu Tervetuloa!-osioon. Helsinki-päivän suosituimpia perinteitä on myös illallistaa taivaan alla. Päiväkodeissa voidaan toteuttaa oma versio, Ruokahetki taivaan alla!

Myös synttärisankari itse järjestää asukkailleen perinteikästä ohjelmaa – tutustutaan alta, millaista!


Syntymäpäivä – traditoita ja perinteitä

Syntymäpäivää vietetään usein jollakin tapaa juhlien. Mutta juhlitaankohan kaverin perheessä samoin kuin sinun? Entä miten mahdetaan juhlia muualla maailmassa? Tehtävien tavoitteena on oppia tunnistamaan erilaisten traditoiden merkityksiä tutustumalla esimerkiksi oman ryhmän lapsille tuttuihin syntymäpäivä- ja juhlaperinteisiin. Näkökulmaa laajennetaan myös muiden kulttuureiden juhlatraditioihin, kuten onnittelulauluihin, herkkuihin ja tapoihin. Tärkeää on muistaa, että kaikenlaiset tavat juhlia ovat yhtä hyviä – ei ole mahdollista juhlia oikein tai väärin!