Oma Huvila-teltta!

Suositeltu ajankohta tehtävän toteuttamiseksi: Milloin vain Juhlaviikkojen aikaan
Sijainti: Piha
Kesto: Sovellettavissa oman aikataulun mukaan
Ohje opettajalle ennen tehtävää: Varatkaa omaa juhlatelttaa varten valmiiksi löytyviä isoja kankaita, kuten liikuntavarjosta. Tarvitsette myös jotakin, jolla kankaat kiinnittää (esimerkiksi narua ja pyykkipoikia) jos pelkkä solmiminen ei ole mahdollista. Monenlaisia ilmaisia kankaita, naruja ja muita materiaaleja voi noutaa maksutta myös Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen materiaalitukusta tai ilmaishuoneista. 

Tavoite: Suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä itseilmaisun areena! Käytetään luovuutta, kehitetään kekseliäisyyttä ja autetaan kaveria Huvila-teltan pystyttämisessä. Kun juhlateltta on valmis, se toimii pitkään erilaisten esitysten, improvisoitujenkin areenana! Telttakankaan alla on mahdollista harjoitella niin esiintymistä kuin katsojanakin olemista.


Huvila-teltta on Juhlaviikkojen oma tapahtumapaikka, ainutlaatuinen tila konserttisalin ja tavanomaisen festivaaliteltan väliltä. Arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelema kokonaisuus on pystytetty vuodesta 1995 vuosittain Hakaniemen Tokoinrantaan.

Valkoinen Huvila-teltta on Huvilanrannan alueen suurin teltta. Sisäpuolella tunnelma on mahtava.


Ohjeet:

Vaihe 1. Pystytetään pihaan oma Huvila-teltta!

Oman Huvila-teltan voi pystyttää monin keinoin, esimerkiksi pingottamalla liikuntavarjon puiden, lamppupylväiden tai aidan väliin. Ideoita ja vinkkejä voi katsoa myös tästä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun videolta Kangasmaja!


Vaihe 2. Intoudutaan ilmaisemaan ja ihastelemaan!

Kun juhlateltta on valmis, se saa jäädä paikoilleen ja toimia vaikka koko Juhlaviikkojen ajan erilaisten esitysten areenana! Telttakankaan alla on mahdollista harjoitella niin esiintymistä kuin katsojanakin olemista. Siellä voidaan esittää useita Juhlaviikkojen Kulttuuri kasvattaa! -tehtävien tuotoksia – teltassa voi esiintyä vaikkapa rumpuorkesteri tai tunnetanssiryhmä!

Taiteen teltan suojissa voidaan inspiroitua ja improvisoida mieluisia esityksiä toisten lasten ja huoltajien ihailtavaksi.


Muista dokumentoida! Oman Huvila-teltan pystytyksestä sekä siellä nähdyistä esityksistä saatte ihania muistoja ryhmäporfolioon.

Sujauta someen! Tunnelmapaloja kannattaa ehdottomasti jakaa myös sosiaalisen median kanaviinne tunnisteilla #kulttuurikasvattaa #juhlaviikot.
Mukaan voi lisätä myös vaikkapa: #ajattelujaoppiminen #osallistuminenjavaikuttaminen #kulttuurinenosaaminenvuorovaikutusjailmaisu #ilmaisunmonetmuodot #tutkinjatoiminympäristössäni #kasvanjakehityn #oppimisenilo #yhdessätekeminen #varhaiskasvatus #vaka #esiopetus #eskari #helsinkioppii #helsinki

Vasu- ja eops-vastaavuudet – laaja-alaiset tavoitteet:
* Ajattelu ja oppiminen
* Osallistuminen ja vaikuttaminen
* Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja itseilmaisu

Vasu- ja eops-vastaavuudet – oppimisen alueet:
* Ilmaisun monet muodot
* Tutkin ja toimin ympäristössäni


Kansikuva: Saara Autere
Pienemmät kuvat sivulla: Petri Anttila

Pikapalaute Oma Huvila-teltta! -tehtävästä

Mitä mieltä olitte tehtävästä?