Mikä on orkesteri?

Suositeltu ajankohta tehtävän toteuttamiseksi: milloin tahansa Juhlaviikkojen aikaan
Sijainti: Sisällä tai pihalla (osin äänilaitteen tai näytön äärellä)
Kesto: Sovellettavissa oman aikataulun mukaan; tehtäviä voi jakaa useammalle päivälle tai laajemmin osaksi musiikkiteemaista opetusperiodia


Oletteko kuulleet sanontaa, että kokonaisuus on osiensa summa? Kun vilkaisemme jopa yli sadan hengen muodostamaa sinfoniaorkesteria, sanonnan merkityksen ymmärtää erityisen hyvin! Orkesterissa jokainen soitin (jopa pienenpieni pikkolohuilu) on merkittävä osa kokonaisuutta, nimittäin muutoin suuria ja vaikuttavia orkesteriteoksia ei voisi esittää.

Juhlaviikkojen klassisen musiikin ohjelmassa on myös tänä vuonna paljon orkestereita niin Suomesta kuin ulkomailta, ja he esiintyvät Musiikkitalon suuressa konserttisalissa.


Orkesteritehtävissä tutustumme tarkemmin orkesterisoittimiin sekä musiikillisiin seikkailuihin, joihin orkesterimusiikki voi siivittää!

Keskustelutehtävien avulla yhdessä mietitään, mitä jo tiedämme erilaisista soittimista ja opimme lisää erilaisista orkestereista. Keskustelun ohessa tutustuaan kolmeen erilaiseen soitinperheeseen ja rakennetaan myös omia soittimia! Soittimia esittelemässä videoilla on myös Pikku Kakkosesta tuttu Nakkirakki. Kuuntelutehtävissä sukelletaan orkesterimusiikin maailmaan kolmen erilaisen esimerkin avulla. Kuuntelun lomassa myös kokeillaan, pohditaan ja rakennellaan satumaailmoja!